Wednesday, 14 December 2016

A step change

The path up from the Valley Woodland to the Viewpoint is fairly steep and in wet weather was becoming slippery.  So we installed a dozen of our locally grown steps.


Before and after

The poles were from our coppice so we first had to work out how to space out the available material.  

Here is Alan solving the puzzle. 

Decisions, decisions, decisions.


The sides were placed first and then the steps cut to fit.


Hazel pegs were driven in to hold everything in place.


Here's Roger drilling guide holes and Will nailing the stakes to the poles to secure them in place.  Plus dog Mia lending a helping paw.


Lastly the stakes were sawn off flush and then woodchip, brought up from our pile, was tipped behind the risers to produce steps.  Derek in action below.


From scattered poles to useful steps.


Extra photos supplied by Derek (he with the woodchip bag)















No comments:

Post a Comment

Please leave a comment so I know that someone is reading all this!